Realismo immediato e realismo critico - Morandini, F. (Gregorianum, 1946)
Consideratur problema fundationis criticae realismi prout instituitur in quibusdam operibus vernacula lingua conscriptis, sive scholasticis (Vanni-Rovighi, Giacon) sive extra ambitum philosophiae scholasticae (La Via, Ottaviano); et analysi subiiciuntur diversi proprii modi quibus recentiores reactiones contra idealismum procedunt ad cognitionem immediatam entis realis critice stabiliendam.