L'Eglise, Corps du Christ, chez Saint Cyrille d'Alexandrie (suite) - du Manoir, H. (Gregorianum, 1939)
Iam incepta, in tribus prioribus articulis, de doctrina ecclesiologica apud Cyrillum Alexandrinum inquisitio nostra continuatur. Cuius vero inquisitionis prima pars, sc. de Ecclesia quatenus est organismus iam absolvitur. (Cf. vol. XIX, 1938, pag. 573-603 et vol. XX, 1939, pag. 83-100). In altera parte ubi de visibili constitutione Ecclesiae sermo est, in ordine tractatur: 1° de episcopo et de metropolitano; 2° de episcopali corpore; 3° de Romani Pontificis primatu. In praecedenti disceptatione, (vol. XX, 1939, pag. 161-188), agebatur de episcopo, de metropolitano et de episcopali corpore; in praesenti articulo, quid de Romani Pontificis primatu Cyrillus senserit, fusius explanatur. Primo, textuum qui non directe ad nestorianam controversiam pertinent, analysis instituitur; Cyrillianum commentarium de petrinis textibus (Matth. XVI, Luc. XXII, Ioan. XXI... etc.) qui in Sacra Scriptura inveniuntur, sedulo exponitur. — Postea, agitur de textibus qui ad nestorianam controversiam pertinent, imprimis de recursu Cyrilli ad Romam. Quod proprium et novum hic articulus habet, exstat potissime in comparatione duplicis seriei textuum.