The Vulgate Text of St. Thomas's Commentary on the Ethics - Keeler, L. W. (Gregorianum, 1936)
Commentariorum S. Thomae in Ethicam Aristotelis editio princeps prodiit Vicentiae (1482), sine textu Aristotelis, sat multis maculata corruptionibus et omissionibus. Quem textum diligenter correxit editor Venetianus (1539), inserendo etiam triplicem versionem Aristotelis (antiquam, Aretini, Argyropyli) in loca a S. Thoma indicata. Romani editores (1570) reproduxerunt hunc textum Venetianum, quem ab ipsis mutuati sunt posteriores. Quam accuratus sit textus vulgatus iudicari potest ex correctionibus quae faciendae sunt in tribus lectionibus a nobis examinatis. — De versione Aristotelis: iterum, editiones posteriores imitantur Romanam, Romana Venetianam (1539) omissa versione Leonardi Aretini; aegre tamen coniicitur, in tanta copia antiquarum editionum, undenam hauserit editor ille Venetianus. Versionis mediaevalis, a R. Grosseteste factae, multi exstant codices, inter se valde uniformes; sed textus vulgatus minus est accuratus, ut ex capitibus allatis patet. — Codicibus Vaticanis ab auctore collatis non corroboratur opinio secundum quam Gul. de Moerbeke correxerit versionem Roberti Grosseteste. — Partitio librorum in capita nec a Graecis desumpta est, nec ab Arabibus. Grosseteste primus capita distinxit, factaque ab eo divisio usurpata est, cum nonnullis alterationibus, in duabus saltem editionibus (Ven. 1483 et Lugd. 1542). Aliquam sibi propriam videtur S. Thomae introduxisse. Quoad duo systemata partitionis quae nunc in editionibus Ethicorum adhibentur, alterum excogitatum est ab Argyropylo et a J. Fabro Stapulensi divulgatum, alterum a Theod. Zwingger (1566) introductum et a Bekker postea usurpatum.