Das Verbot der staatlichen Zwangssterilisierung und das Prinzip der Güterabwägung - Schuster, I. B. (Gregorianum, 1935)
I. Principium compensationis bonorum in se spectatum: Sensus principii (1) — Quid praestet in ethica generali et speciali (2-4) — Criteria pro applicatione principii (5) — Impossibilitas exceptionis in lege naturali (6-7) — Ius circa vitam (8) — Limites potestatis civilis (10) — Cur exceptio admitti nequeat (11). — II. Applicatio ad quaest. de sterilizatione coactiva: Probatio consueta (1) — Condiciones pro exceptione requisita (2-3) — Criteria (4) — Conceptus veri boni communis (5) Libertas humana in relatione ad civitatem (6-7) — Finis vitae humanae (8-9) — Conclusio, relatio quaestionis ad Euthanasiam, vis psychologica deductionis (10-11).