La séparation par simple altérité dans la “Trinité„ plotinienne: A propos d'un texte de St. Cyrille d'Alexandrie (Contra lulianum, lib. VIII, MG 76, 920 CD) - Arnou, R. (Gregorianum, 1930)
Cum apud Plotinum legisset Primum Principium ab Intelligentia quam generat, sola alteritate separari, sicut et Animam ab Intelligentia, putavit S. Cyrillus Alexandrinus his textibus Trinítatem chrístianam quodam modo significari. Quid vero hac separatione et alteritate exprimatur, ex contextu et universa Plotini doctrina haec nota exponere conatur. Quae 1° ostendit nihil in Enneadibus inveniri quod consubstantialitatem divinarum Personarum redoleat; 2° quod ad S. Cyrillum pertinet, nimiam eius indulgentiam explicat, partim ex necessitatibus apologeticis, partim ex eo quod versionem Enneadum coram oculis habebat, christiana manu, ut videtur, elaboratam; 3° in Appendice ratio locorum habetur ubi versio S. Cyrilli a Plotini textu differt.