La mediación universal de la Santísima Virgen en las obras del B. Alberto Magno - Bover, José M. (Gregorianum, 1926)
Quoniam B. Alberti M. testimonia latine citantur, sufficit nostrae tractationis brevem conspectum exhibere. B. Alberti doctrina de universali B. Virginis mediatione in duas partes distribuitur, quarum prior de mediatione agit in genere concepta, altera de mediatione in specie et quasi analytice spectata. Pars I. — 1. Eminens Deiparae dignitas, mediationis radix et mensura. — 2. B. Virgo, secunda Eva. — 3. In vetere Testamento praefigurata. — 4. Universalis Mediatrix. — 5. Mariae plenitudo gratiae in homines redundans. — 6. Universale Virginis patrocinium. — 7. Multiplex B. Virginis interventus in oeconomia divinae gratiae. Pars II. — 1. Spiritualis Mariae maternitas: cuius declaratur veritas, origo, promulgatio. — 2. Cooperatio in opere redemptionis: cuius cooperationis statuitur veritas, exordium in ipsa Verbi incarnatione, consummatio « iuxta crucem ». — 3. Actualis Mediatricis intercessio. Conclusio. — B. Albertus de mediatione loquitur tamquam de doctrina certa, ab omnibus admissa, in veritatis revelatae deposito contenta.