Le lendemain de Nicée - d'Alès, Adhémar (Gregorianum, 1925)
I. Ariana perfidia post Concilium Nicaenum. Eusebius Nicomediensis dux factionis arianae. Eius exsilium ac post tres annos reditus. Mutatio in mente Constantini facta. Eiciuntur Eustathius Antiochenus et Athanasius Alexandrinus. Mors Arii et Constantini. Athanasii reditus. Iulii Pontificis Romani pro causa Athanasii strenua contentio. Synodus Antiochena in Encaeniis. II. Res ab Athanasio praeclare gestae pro fide Nicaena. Iterum eicitur a Constantio. Concilium Sardicense: Athanasii reditus. Tertio eicitur. Concilium Mediolanense Arianorum. Reditus Athanasii post mortem Constantii. Concilium « Confessorum » Alexandrinum. Quarto eicitur a Iuliano, quinto a Valente. Qualis vir fuerit Athanasius. III. Semiarianismi origines. De illo severum iudicium Epiphanii; benignius, Athanasii et Hilarii. Causa Liberii Papae. Concilia arianizantium Ariminense et Seleuciense. Pars semiarianorum melior ad fidem Nicaenam accedit.