DIE RELIGIONSPOLITIK DES KAISERS MAXENTIUS - Kriegbaum, Bernhard (Archivum historiae pontificiae, 1992)
Maxentium usurpatorem duos pontifices Romanos in exilium misisse ac nihilominus libertatem necnon possessiones Ecclesiae restituisse pernotum est. Quomodo unum testimonium alteri convenit? Maxentius quomodo se in Ecclesiam gesserit examinatur et confertur habitui tetrarcharum, Constantini potissimum imperatoris. Quibus rationibus nisus quandoque permiserit Christianos esse disseritur. Huius tolerantiae fundamenta pridem Gallienum imperatorem iacuisse in fine demonstratur.