LA FAMILLE DE TULLE ET LE SIÈGE ÉPISCOPAL D'ORANGE - Hurtubise, Pierre (Archivum historiae pontificiae, 1987)
Tres viri e domo de Tulle sedem episcopalem Auraiacensem (Orange) inter annos 1572 et 1646 obtinuerunt. Progenitores eorum domicilium iam saec. XIV Avenione habebant, ubi aeque in officiis publicis municipalibus exercendis ac iuris negotiis peragendis excellebant, priusquam saec. XVI nobilitatem assecuti essent. Tres episcopi Auraiacenses: Ioannes I, Ioannes II et Ioannes-Vincentius, acri sollertia pro restauratione fidei catholicae se dederunt in ista diocesi, quae protestantismo graviter infecta erat. Domus de Tulle vincula cum Auraiaco anno 1646 praecidit, cum episcopus Ioannes-Vincentius ad cathedram episcopalem Vauriensem (Lavaur) pervenit.