IRELAND'S CONTRIBUTION TO THE MARTYROLOGICAL TRADITION OF THE POPES - Hennig, John (Archivum historiae pontificiae, 1972)
Consideratis vinculis traditionalibus quae existunt inter Ecclesiam Hibernicam et Romam, et distantia geographica inter utramque, exponitur ex analysi martyrologii « Tallaght » (quod dependet a martyrologio Hieronymiano) aliorumque martyrologiorum subsequentium Hibernicorum quomodo nomina Summorum Pontificum paulatim in traditionem martyrologicam intraverint. Non raro occurrunt differentiae ad martyrologia continentis europaei et ad Librum Pontificalem. Ex martyrologiis confirmatur positio primaria quam Gregorius Magnus in literatura hibernica obtinet.