TWO WOODCUTS OF LATERAN V - MINNICH, NELSON H. (Archivum historiae pontificiae, 1970)
Duae incisiones xylographicae Concilii Lateranensis V examini subiciuntur. Ex actis Concilii et scriptis magistrorum caeremoniarum ordo personarum explicatur. Differentiae incisionum a fontibus scriptis attribuendae sunt propriae finalitati, sc. ornationis, politicae et propagandae ad cruciatam. Quantum fieri potest, personae depictae identificantur. Conamen fit reconstruendi hypothetice ordinem sedendi in Concilio et determinandi locum, ubi sessio VIII Concilii habita est. Tandem comprobatur, quomodo altera incisio a priori dependeat et quomodo idea Ecclesiae in utraque incisione expressa differat.