PHYSICS AND THE GOODNESS OF CREATION - Garten, Victor A. (Divus Thomas, 1985)
Auctor, vir rerum naturae valde peritus, hac dissertatione novum genus argumentations ad comprobandum Deum esse proponit. Eius ratiocinatio ita astringi potest: si Deus est ipsa bonitas, si bonum est diffusivum sui, si omne agens agit sibi simile, opus est vestigia quaedam Dei in rerum natura nobis manifestari. Hoc quidem revera contingere depromitur ex hodiernis scientiarum pervestigationibus quarum ope compertum est in ipsa conformatione mundi corporei adesse arcanam quamdam trinitatem in unitate conflatam, nempe compositionem ex spatio-tempore-materia. Trinitarium vestigium manifestatur pariter in homine qui componitur ex corpore, intellectu et emotione. Quorum ratio Auctor noster putat nullibi inveniri posse nisi concedatur esse Creatorem unum-trinum qui idem est ac Deus quern cognovimus ex Revelatione, non ex philosophorum doctrinis.