UN VESCOVO PARLA DELLA TEOLOGIA - Perini, G. (Divus Thomas, 1981)
Opus examinatur et iudicatur quod cardinalis J. Siri, archiepiscopus genuensis, nuper edidit de hodierna theologia. Naturam operis quod spectat, A. putat ipsum nota scientificitatis pollere quae pertinet ad scientias historico-sociales. A. postea exponit principales sententias quas eminentissimus auctor exhibet ut conclusiones ab ipso peract ae investigationis. Cardinalis Siri nempe censet theologiam hodiernam totam infici « mentalitate historicistica », quam appellat, gravissimis erroribus laborare sive methodum sive doctrinam quod spectat, et proinde universo populo christiano maximum detrimentum afferre. Vitia quoque et lacunas operis A. deprehendit, praesertim quod in ipso conceditur quidem extare hodie etiam aliud genus theologiae, prorsus orthodoxum, de quo tamen in opere nulla investigatio fit.