Nota sulla presenza del "De spirituali amicitia" di Aelredo di Rievaulx nel XIII secolo: il capitolo XXIV del "Tractatus de pace" di Gilberto di Tournai - Mauro, Letterio (Divus Thomas, 1980)
Constat scriptores Mediae Aetatis multum disputavisse de amicitia, potissimum iuxta sententias a Cicerone prolatas in opere quod inscribitur De amicitia. In saeculo XIII nonnulli momenti videtur esse doctrina Gilberti de Tornaco, O.F.M., in capite XXIV operis Tractatus de pace tradita. Hanc auctor huius dissertationis censet dependere ab opere Aelredi Rievallensis cui titulus De spirituali amicitia.