DECLINO E CORROMPIMENTO MORALE NELLA ESCATOLOGIA OCCIDENTALE: Nota alle interpretazioni su Dan. 2, 31; 7, 3 di Ippolito e Girolamo - Prete, Serafino (Divus Thomas, 1979)
Apud Christianos, eschatologia, quamvis ex aliqua parte cum Graecorum Latinorumque moribus at que institutes conectatur, revera initium cepit ex cogitationibus de S. Scripturis, praesertim de quibusdam capitibus Danielis prophetiae, quorum primus et celeberrimus interpres apud Occidentales Hippolytus Romanus extitit, qui verba prophetae referre coepit ad opinatum exitium Imperii Romanorum. Quae interpretatio, auctoritate Hieronymi comprobata, paulatim sententia communis et permanens evasit.