”HUMANAE VITAE”. PRIMO DECENNIO - Ciccone, Lino (Divus Thomas, 1978)
Auctor, qui Encyclicam ”Humanae vitae” suo tempore amplissime explanavit in hac Ephemeride, nunc, decem post annos ab eiusdem pubbicatione, quasdam annotationes praebet quae adiumentum afferre possint ad recte aestimandum quinam effectus ab illo Magisterii pontificii actu profecti sint, et praesertim quaerit quaenam consequentiae, munus Ecclesiae quod attinet, secutae fuissent si Pontifex Summus aliam solutionem dedisset problemati de honesta prolis regulatione, ratione habita eiusdem problematis realis evolutionis per hos decem annos. Praeterea Auctor sententiam affert de quibusdam recentioribus impugnationibus contra problematis solutionem ab Encyclica statutam, praesertim de illa quant Rev. P. Haering, sententiis quorundam rerum naturalium peritissimorum nisus, propugnat. Cui Auctor conclusiones opponit aliorum pariter peritissimorum hominum.