L'ESISTENZA DI DIO LE ISTANZE DEI SISTEMI MONISTICI - Iammarrone, Luigi (Divus Thomas, 1970)
A. agit de Dei existentia et de difficultatibus quae adversus ipsam a systematibus immanentisticis coaevis moventur. Imprimis statum quaestionis exponit in quo de ipsa Absoluti innegabili existentia agit. Controvertitur inter philosophas non circa existentiam, sed circa naturam Entis Absoluti, utrum nempe sit immanens vel transcendens. Systemata quae immanentiam Entis Absoluti propugnant A. detegit in materialismo praesertim dialectico, in pantheismo spinosiano et actualistico et in dualismo sartriano. Deinde crisi subicit sive materialismum in genere sive materialismum dialecticum in specie et pantheismum spinosianum necnon pantheismum idealisticum, ea refutando cum scateant plurimis difficultatibus quae inter se pugnant. oram instantiis horum systematum transcendentia Entis Absoluti invicta manet.