AMICIZIA E CARITÀ FRATERNA NELLA VITA DELLA CHIESA - Perini, Celso (Divus Thomas, 1970)
Auctor ab illis exorsus quibus in documentis Concilii Vat. II sive amicitia sive Caritas christianis commendantur excolendae, sibi proponit investigandas relationes inter amicitiam quae inter homines naturaliter celebratur et caritatem supernaturalem. Scriptis quorundam philosophorum et sapientium, sive ex orientalibus sive ex occidentalibus, et libris Veteris Testamenti exquisitis, quaerit primo quid homines sentiant de amicitia; deinde vero ex scriptis Novi Testamenti haurit quid sit Caritas supernaturalis. His omnibus perpensis, Auctor concluait amicitiam et caritatem ita inter se, ex propria natura, colligandas esse in moribus christianorum, ut amicitia semper supernaturali caritate pervadatur.