LA הנדמא IN ABACUC 2, 4 b - Virgulin, Stefano - (Divus Thomas, 1969)
Textus Hab 2, 4 b a S. Paulo bis citatur ad firmandam NTi doctrinam de iustificatione per fidem. Nonnulli auctores moderni putant notionem fidei in textu Habacuc non inveniri et vertunt vocem « fides », quae ibi habetur in LXX, Vg et antiquis versionibus, verbo « fidelitas ». Tarnen ex affinitate quam radix אמץ cum notione fidei habet, quae exprimitur forma verbi hiph'il et praesertim ex contextu totius prophetiae, deducitur vocem הנָזמאֱ continere notionem fidei, quae propria est VTi quaeque in linea est cum notione fidei paulinae. Proinde praeferenda est versio antiquarum versionum necnon multorum auctorum recentiorum, qui retinent in textu Habacuc vocem « fides ».