DE NOTIONE SUBSISTENTIAE APUD SANCTUM THOMAM - De Guzman Vicente, Laurentius (Divus Thomas, 1968)
Intendit Auctor subsistentiae notionem iuxta Sanctum Thomam definire, ceterorum auctorum opinionibus praetermissis. Ad hoc in sectione prima Studium instituit circa potiores textus Sancti Doctoris hac de re tractanies. Subsistentia, si ut quo seu tamquam radicale principium subsistendi consideratur, nihil aliud est quam ipsa forma substantialis, ut expresse docet Angelicus. Subsistentia vero ut quod est ipsum subsistens seu suppositum, et dicitursive de generibus et speciebus, sive praesertim de individuis in genere substantiate. Ex hoc exponitur quomodo subsistentia differat ab essentia, a substantia et a persona vel in quibus cum illis conveniat. In sectione vero altera subsistentiae notio clarificatur, iuxta triplicem acceptionem a Sancto Thoma usitatam: nempe ut actus subsistendi; ut radicale principium subsistendi et ut ipsum subsistens. Profundius enucleatur doctrina S. Thomae de forma substantiali, tamquam radicali principio subsistendi: quaestio etiam proponitur et examini subiicitur de relatione individuum inter et suppositum. Praesertim vero agitur de modo quo actus essendi seu esse pertinet ad suppositum.