LA FILOSOFIA TOMISTA NELLA CULTURA CONTEMPORANEA, A QUATTRO SECOLI DALLA PROCLAMAZIONE DELL'AQUINATE A DOTTORE DELLA CHIESA - Perini, Giuseppe (Divus Thomas, 1968)
Coram Episcopo placentino copiosa haec oratio recitata est, qua ostenditur nunc quam maxime opus esse ut philosophia thomistica restauretur, amplificetur, foveatur cum ad discrimen et angustias superandas quibus ipsi catholici agitantur, tum ad impediendum ne ipsa humana ratio in extremam desperationem ultimo prolabatur. Sancti Thomae discipuli vias inusitatas et vanas ne ineant, quin potius, depositis contentionibus quibus nunc dividi videntur, totis viribus magno muneri sibi proposito incumbant, ea lege ducti ut verum sincera fide exquirant et alacri animo exponant.