DE RATIONE PRAESENTIAE CHRISTI IN EUCHARISTIE SACRAMENTO ET DE TRANSSUBSTANTIATION IUXTA LITTERAS ENCYCLICAS « MYSTERIUM FIDEI » PAULI PP. VI - Palmier, Stephanus (Divus Thomas, 1966)
Occasione quarumdam opinionum quae circa Mysterium Eucharisticum recenter inter etiam christifideles disseminabantur, Paulus Papa VI, pastorali sollicitudine motus, Litteras Encyclicas « Mysterium Fidei » die 3 Septembris 1965 publici iuris fecit. In hoc articulo, expositis prius ipsis opinionibus, Auctor doctrinam interpretatur quam in his Encyclicis Summus Pontifex tradit circa praesentiam realem Christi in sacramento Eucharistiae necnon circa transsubstantiationem.