DE MODIS ABSTRACTIONIS IUXTA SANCTUM THOMAM - Vicente, Laurentius (Divus Thomas, 1963)
Auctor perficit nunc analysim cui in priori articulo (cf. « D. Th. », 1963, pp. 35-65) subiecerat primant partem potioris textus Sancti Thomae circa doctrinam abstractions intellectualisa scilicet De Trinitate, q. 5, a. 3 c. Ibidem autem vindicata est radicalis differentia inter « separationem » et « abstractionem » proprie dictam, simulque aliae agitabantur quaestiones ad separationis rectam intellectionem et usum. Postea autem, in secunda parte réliqua omnia praedicti textus thomistici examinantur, ubi specialiter fit quaestio de duobus modis abstractionis proprie dictae. Simulque etiam quaestiones moventur et solutiones quaeruntur, cum relate ad abstractionem mathematicam, turn relate ad abstractionem universalis a particulari. Denique conclusiones generales totius doctrinae expositae in unum colliguntur; et specialiter agitur de analogia diversorum modorum distinctionum intellectualium.