POSSIBILITÀ DELLA SINTESI D'UN VIVENTE E I NEO-SCOLASTICI - Scelzi, Giuseppe (Divus Thomas, 1961)
Vere magnum problema hodie philosophiae neo-scholasticae proponitur: examen nempe transformismi, ex eo quod fere omnes scientiae addicti illi faveant. Centrum transformismi in possibilitate generationis spontaneae invenitur ; ista admissa, totus transformismus ut possibilis admittitur. Idem dicendum de possibilitate sinthesis alicuius viventis ex materia. Quid philosophia usque adhuc dicat difficile scitu est, cum deficiat conspectus doctrinae communie. Inquisitio instituitur ut pateat quaenam sit doctrina neo-scholasticorum. Exitus innuit absentiam doctrinae vere communis: neque auctores neque rationes concordant. Hypothesis favens communior tamen videtur. Exigentia studendi problemati stricte impellit, nostra philosophia vere magistra vitae etiam pro transformismo evadat.