VIRTUS HEROICA IN PUERIS - Rossi, Amedeus (Divus Thomas, 1961)
Possibilitas virtutis heroicae in pueris, hodie citius temporibus actis, factis perspicue probatur, testibus psychologiae peritis et communi quoque omnium consensu. Pueri, enim, rationis plene compotes esse possunt, alii profecto alia puerili aetate. Quo ipso possibilitatem se in virtutibus heroice exercere, gratia adiuvante, consequuntur. Ecclesia quoque eam possibilitatem admittere videtur, directe, quidem, duplici ratione; indirecte, vero, tripliez ratione.