Intorno al dialogo « Quod Christus sit unus » di S. Cirillo d'Alessandria - Scanzillo, Ciriaco (Divus Thomas, 1956)
Cum, doctrinis Nestorii ac Theodori jam damnatis, sententiae illis faventes editae essent, S. Cyrillus Al. pro rectae fidei defensione dialogum Quod Christus sit unus exaravit, quem Ehrard eumdem esse censet ac librum brevem de Incarnatione de quo S. Doctor in ep. 64 loquitur; Mahé vero quaerit utrum S. Cyrilli opusculum Adversus nolentes confiteri S. Virginem esse Deiparam caput primum sit dialogi De Incarnatione. Quam hypothesim nullo fundamento inniti animadversiones in hoc articulo congestae ostendere conantur.