LA COSCIENZA MORALE DEL CONTRIBUENTE - Goffi, Tullo (Divus Thomas, 1956)
Homo, eo quod societatis sit membrum, conscientia ac justitiae legalis vi tributa, quibus res publica in finibus pertinentibus ad rei domesticae societatisque disciplinam persequendis utatur, persolvere tenetur. Propterea fraus, ad quam evellendam cum fiscali ratione distributiva justitia praedita tum eorum qui tributa persolvunt institutione opus est, non tantum improbanda est, sed compensationem etiam exigit. Cum vero tributa injusta sint, ab iis qui ea persolvunt, corrigi possunt.