Per il XV centenario del concilio di Calcedonia (451-1951) - Crosignani, G. (Divus Thomas, 1953)
Anno 1951, cum ex oecumenica chalcedonensi synodo perenta quindecim revoluta explerentur saecula, laetissimum eventum Pius PP. XII f. r. per Encyclicas Litteras « Sempiternus Rex » commemoravit, complura toto catholico orbe sollemnia celebrarunt, multaeque disquisitiones ac dissertationes extulerunt. Quibus recensitis, rei memoriae causa, praecipua de IV concilio ejusque rerum adjunctis capita A. novissimis utens scriptis breviter considerat, nempe: controversiam de duabus in Christo naturis, Eutychem ejusque errores, Sanctum Leonem Pontificem ejusque Tomum ad Flavianum, romanum primatum e christologica lite aperte elucentem, magnum pondus chalcedonensis in re dogmatica definitionis, synodalem canonem XXVIII, veteres dissensus ac recentiores deflexus quosdam a recta fidei chalcedonenis professione, notitiam synodi a. 451 ejusque doctrinam apud Sanctum Thomam, et tandem momentum ejusdem synodi doctrinale atque historicum.