Gli argomenti del « Monologion » e la quarta via di San Tommaso (Concordance e sviluppi) - Miano, Vincenzo (Divus Thomas, 1951)
Natura et praesupposita « quartae viae » D. Thomae expenduntur ratione habita argumentorum S. Anselmi (Monologion). Qua de re: 1) argumentorum S. Anselmi sensus et valor exponuntur; 2) « quartae viae » D. Th. quaestio historica et speculativa exponuntur; 3) « quartae viae » valor expenditur.