IMMANENZA E TRASCENDENZA - Fatta, Michele (Divus Thomas, 1949)
Exterioritas et interioritas, quas dicunt, separari nequeunt in Deo, nam sunt duo aspectus inter se connexi mysterii Causae primae, excluso, ut par est, omni sensu spatiali: ordo enim metaphysicus est ultra imaginationem. A. explicat quo sensu dici possit Deum esse « extra nos » : deinde breviter confutat immanentismum.