DE NECESSITATE MEDII EUCHARISTIAE SECUNDUM S. THOMAM - Pizzorni, Reginaldus M. (Divus Thomas, 1949)
Post introductionem et explicationem voti Eucharistiae probamus nostram thesim: I) ex verbis Domini: « Nisi manducaveritis carnem Filii hominis, et biberitis ejus sanguinem, non habebitis vitam in vobis » (Joan. VI, 54); II) ex testimonio SS. Patrum; III) ex ratione theologica desumpta ex ipso S. Thoma: quia Eucharistia est consummatio sen complementum et finis totius vitae spiritualis; et quia est finis omnium aliorum sacramentorum, quorum praesertim Baptismus est de necessitate salutis ; et sic concludimus Eucharistiam esse necessariam ad salutem necessitate medii in voto saltem implicito.