Metodi e risultati relativi alla storia della filosofia - Rossi, Amedeo (Divus Thomas, 1948)
Cl.mus P. C. Giacon, S. J.: 1) aliquid novi historiae attulit, videlicet: a) divisionem philosophiae scholasticae in tres partes, quas nominavit: « primam », « secundam », « tertiam » Scholasticam; – b) et opus quod narrando explicat totam, etsi veluti circumscriptam clarissimis tantum huius aetatis philosophis, « Secundae Scholasticae » historiam; – 2) idque opus bona methodo prosequitur; – 3) et plurimis felicibusque exitibus absolvit.