Beatissima Virgo, cum caelestem excepit nuntium, S. Joseph non solis sponsalibus, sed nuptiis iuncta erat et cum eo cohabitabat - Henze, Clem. M. (Divus Thomas, 1948)
Enumeratis quattuor diversis sententiis (§ 1) et relictis sententiis II et III hodie non iam sustentatis, sententia I, ipsi commentationi inscripta, contra sententiam IV hodie fere communem defenditur: 1° ex S. Scriptura (§ 2), 2° ex Traditions (§ 3), 3° ex ratione theologica, videlicet honorem augustis S. Familiae Personis debitum solum hac ratione efficaciter servari (§ 4). Tandem inquiritur, quomodo textus biblici huc pertinentes in linguas vivas convertendi sint (§ 5).