Reformatorum saeculi XVI de Necessitate Baptismi Doctrina (Cont. et finis) - Wagner, Albrecht (Divus Thomas, 1942)
Zwingli baptismum quovis munere in opere salutis acguirendae plene privavit. Sacramentum est ceremonia externa, qua quis in societatem ecclesiae suscipitur, novam vitam incipit, aliis fidelibus ut membrum communitatis demonstratur, ipsi vero positive nihil salutis affert, quia fides sola iustificat, quae a Deo etiam sine sacramentis immediate excitari potest; propterea nec baptismus ad salutem necessarius est. Baptismum infantium guidem retinuit ut signum electionis; sed etiam sine baptismo quivis infans salvari potest, quia propter peocatum originale non damnatur. Omnem efflcientiam in processu salutis soli Deo tribuit, gui electos suos independenter a quocumgue signo et medio externo regenerat et salvat.