De entitate viali, qua in schola thomistica explicatur causalitas instrumentalis - Gredt, Joseph (Divus Thomas, 1938)
A. aperit momentum doctrinae « De entitate viali » qua, in Schola thomistica — intacto principio causalitatis et omnino connaturaliter — explicatur causalitas instrumentalis, seu subordinatio diversorum ordinum mundi inter se eorumque omnium subordinatio Deo. Qua de re exponit: I. de necessitate et de indole generali entitatis vialis instrumentariae; — II. de indole speciali huius entitatis quoad diversas species instrumentorum, i. e. mechanici, naturalis et supernaturalis; — III. de entitate viali qua Deus sibi subiicit omnem causam secundam in executione causalitatis eius.