Fieri est factum esse - Glorieux, P. (Divus Thomas, 1938)
Examini subjicitur axioma quod, uti certum principium saepius apud Sanctum Thomam invenitur: « in his quae subito fiunt, fieri est factum esse ». — I. Determinata primo terminorum significatione, veritas vindicatur assertionis. — II. Diversae postea sequuntur ejusdem axiomatis applicationes: ad generationem nempe, creationem vel mortem, quae sunt mutationes substantiales; ad conversionem eucharisticam; necnon et ad justificationem impii; in quibus omnibus fieri est factum esse.