L'antitesi di “peccato” e di “redenzione” e la sintesi della “salvezza” in San Giovanni - Bardessono, B. (Divus Thomas, 1937)
Joanneam notionem « Vitae aeternae », quam in hoc ipsomet Periodico, anno 1936, pp. 15-34; exposuit, A. perficit et sub novo aspectu illustrat. Ibi de conceptu Vitae in seipsa egit; hic nonnulla de eadem Vita « in fieri », seu de ejus acquisitione per opus Christi redemptivum et deletivum peccati, adjicit. Peccatum scilicet et Redemptio, in theologia joannea, opponuntur inter se antithesi perfecta, quatenus Peccatum est « mors Vitae », et Redemptio « acquisitio Vitae ». Ipsa denique Vita, applicata singulis, fit unicuique « solus », quatenus et negat statum perditionis in quern per peccatum ruimus, et alludit ad Salvatorem qui nobis illam meruit et applicavit. Prius agitur de Peccato, postea de Redemptione, denique colligitur utrumque oppositum elementum in notionem Salutis, quae recte media et synthetica videtur.