“.... Spiritus Sanctus posuit episcopos regere Ecclesiam Dei„ (Act. XX 28) - Perrella, Gaetano M. (Divus Thomas, 1937)
Vox ἐπίσκοπος, l. c., usurpatur non proprie ad sacros ministros (episcopos vel sacerdotes) indicandos, sed etymologice ad providum curatorem (cf. I Pet. II 25) designandum, ita ut locus sic reddi possit : « Attendite [, o presbyteri - v. 17,] vobis ipsis et universo gregi, de quo vos Spiritus Sanctus posuit providos-curatoree (ἐπισκόπους) ad pascendam (ποιμαίνειν infin. fin.) Ecclesiam Dei.