II 2° Congresso Tomistico Internazionale (23-28 Novembre 1936) - Rossi, Amedeo (Divus Thomas, 1937)
Recensentur: primum, vota quae Summus Pontifex f. r. pro felici exitu huius Conventus generalis nuncupavit, dein, paucis, exponuntur: tum quae Em. Card. Laurenti est prolocutus de tribus argumentis, de quibus Conventus disputaturus erat, tum quae Rev.mus P. Bover, S. J., praelectionis instar, veluti praefatus est. Demum, summatim exponitur Relatio Rev.mi Fr. Olgiati, qua res nova instauratur, ratio videlicet nova in perpendendo problemate cognitionis, prout a recentioribus philosophis proponitur. Paucis: Quaestio gnoseologica prout a recentioribus philosophis proponitur. Paucis: Quaestio gnoseologica poni nequit nihi habita ratione metaphysicae; atqui, Apud recentiores philosophos nova instauratur metaphysica ; ergo, Quaestio gnoseologica, quae a recentioribus agitur, poni nequit nisi habita ratione novae metaphysicae.