Spiritualitás, etika és szociális munka - Gehrig, Rainer Bernhard; Opatrný, Michal; Birher, Nándor; Baumann, Klaus (FreiDok plus, 2021)
Abstract: A Spiritualitás, etika és szociális munka című könyv egy kétéves európai projekt eredménye, amely cseh, német, magyar és spanyol egyetemek, valamint egy írországi ifjúsági szervezet együttműködésével valósult meg. A könyv célja, hogy útmutatóul, illetve tananyagként szolgáljon a szociális munkások és más olyan segítő szakmák számára, amelyek képviselői kliensekkel foglalkoznak a dinamikus európai társadalmi, gazdasági, politikai, kulturális és vallási környezetben, a XXI. század elején. Mivel mi, projekt partnerek, mind ebben a térben és időben élünk, így tapasztalatainkat, valamint kutatási és képzési területeinket erősen befolyásolják ezek a szempontok. A kötetet posztgraduális szintű, nyílt hozzáférésű tananyagnak szántuk, amelyben a tanárok és oktatók megtalálják a képzési célok általános struktúráját (amit a fejezetből elsajátíthatnak), a fejezet alapfogalmait a hozzájuk kapcsolódó tudással, képességekkel és attitűdökkel, a téma rövid bevezetését, valamint ellenőrző kérdéseket a végén, amelyek feladatként is felhasználhatók. A felhasznált irodalmak listája zárja a fejezeteket. Javasoljuk, hogy kezdje az első rész fejezeteivel, amelyeket szükséges alapoknak tekintünk, a többi fejezet felhasználható az érdeklődési területnek megfelelően