Ma??e?stwo mieszane w judaizmie, islamie i chrze?cija?stwie a system prawa rzymskiego i europejski porz?dek prawny - Sitek, Bronis?aw (Zawieranie małżeństwa w różnych systemach prawnych, religiach i kulturach, 2009)
Titel deutsch: Mischehe im Judentum, Islam und Christentum, das römische Recht und die europäische Rechtsordnung.