Prawodawstwo partykularne w s?u?bie rodziny jako podstawowej przestrzeni ?ycia Ko?cio?a - Krajczy?ski, Jan (Małżeństwo i rodzina w prawie kanonicznym, polskim i mie̜dzynarodowym, 2008)
Titel deutsch: "Partikulare Gesetzgebung im Dienst der Familie als Grundbereich des Lebens der Kirche". Französischer Abstract auf Seite 317.