Zasadnicze motywy ochrony i obrony warto?ci i misji instytucji ma??e?stwa i rodziny - Krzywda, Józef (Małżeństwo i rodzina w prawie kanonicznym, polskim i mie̜dzynarodowym, 2008)
Titel deutsch: "Hauptmotive für den Schutz und die Verteidigung des Werts und der Mission von Ehe und Familie". Italienisches Abstract auf Seite 91.