Ex Allocutione Summi Pontificis ad quosdam Brasiliae Episcopos occasione oblata visitationis ad limina - Johannes Paul, II., Papst (Communicationes, 1995)
Inkulturation; Kollegialität der Bischöfe; Appell zur Einheit mit dem Bischof von Rom; potestas legislativa