Porfiriusz z Tyru, „Przeciw chrześcijanom” - Krawczyk, Mikołaj (Studia religiologica, 2006)
PORFIRIUSZ Z TYRU, PRZECIW CHRZEŚCIJANOM, PRZEKŁAD, WSTĘP I KOMENTARZ: PIOTR ASHWIN-SIEJKOWSKI KRAKÓW 2006, ss. 159