Religion and Power: Problem of American Theocracies - Łętocha, Rafał (Studia religiologica, 2017)
Review: Maciej Potz, Teokracje amerykańskie. Źródła i mechanizmy władzy usankcjonowanej religijnie (“American Theocracies. Sources and Mechanisms of Religiously Sanctioned Power”), Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, Łódź 2016, 395 pp.