Minimalistisk religionsfilosofi - Andersen, Svend (Religionsvidenskabeligt tidsskrift, 2009)
Artiklen er en præsentation og kritisk diskussion af Vagn Andersens doktorafhandling Transformationen Gottes. Abwandlungen des Begriffes des Unbedingten in der Moderne (2008). Der gives et kort overblik over afhandlingens indhold, hvorefter to problemer diskuteres: plausibiliteten af J. Habermas’ sprogfilosofi samt Vagn Andersens eget forslag til en nutidigt forsvarlig religionsfilosofi. Konklusionen er, at Habermas’ sprogfilosofi ikke er egnet som grundlag for den analyse af det religiøse sprog, der må være religionsfilosofiens hovedopgave.