[Halle (Saale), Universitäts- und Landesbibliothek Sachsen-Anhalt, Qu. Cod. 131] - Gerhardus, Monachus ca. 14. Jh.
Faszikel I: (1.) 1r-33v Gerardus Monachus de Rivo Sanctae Mariae: Defensorium iuris; (2.) 34r-35v [De libris iuris utriusque, imprimis de decretalibus]; 36 leer; Faszikel II: (3.) 37r-103r [Vocabularius iuris]; (4.) 103v-105r [De libris iuris utriusque, imprimis de decretalibus]; 105r-119r leer; (5.) 119v-120v [Kollegnachschrift?: De iure]; (6.) 121r-156v Casus summarii primi et secundi libri decretalium Gregorii IX.; 157r-177v leer.