"Spe salvi", episcopis presbyteris ac diaconis, viris et mulieribus consecratis omnibusque christifidelibus laicis de spe christiana - Benedikt, XVI., Papst (Apollinaris, 2008)
Lateinischer Text der Enzyklika Spe Salvi, aus: AAS 99 (2007), 985-1027.