Dimensiunile etica si estetica ale experientei erotice - Saplacan, Calin (Journal for the study of religions and ideologies, 2002)
Exista o asemanare izbitoare intre experienta erotica si experienta estetica, deoarece amandoua se raporteaza la dorinta, la placere, la frumusete, etc. In cultura actuala se vehiculeaza ideea ca eroticul este o arta. Daca etica interogheaza relatia erotica in dimensiunea ei intersubiectiva, in raportul cu celalalt, estetica se autorizeaza de un alt tip de cunoastere a relatiei erotice, diferita de cea etica, care se raporteaza la sensibilitate, poezia gesturilor, senzatii, etc. pe care le reveleaza in subiect. Articolul urmareste sa discearna aceasta specificitate a esteticii si relatia ei cu etica in cadrul experientei erotice.